1 desembre 2021

XIX Mostra d'artesans i V Cava Shopping Day

A3-01

Som Sant Sadurní organitza diverses activitats el cap de setmana del 5, 6 i 7 d’octubre, coincidint amb la celebració del Cavatast i la Setmana del Cava, amb el suport de l’Ajuntament de la vila.

D’una banda trobarem el 5è Cava Shopping Day per diumenge dia 7 d’octubre, una jornada de Botigues obertes i Música al carrer, coincidint amb el festiu local d’obertura comercial autoritzada.

Enguany les botigues adherides al Cava Shopping Day obriran les seves botigues o bé es traslladaran per segon any consecutiu al carrer Montserrat, entre la Rambla Generalitat i la plaça Nova, diumenge de les 11.00 a les 20.00h. L’entitat ha editat un tríptic del Cava Shopping Day que es pot descarregar aquí amb la relació dels establiments i la seva ubicació.

Aquest any se sortejarà un val per una sortida de dos persones amb burricleta entre les compres fetes a les botigues del Cava Shopping Day el mateix dia, gentilesa de Tripibikes, Tallers Domingo.  Aquells que vulguin podran provar les burricletes a la carpa que Tallers Domingo tindrà al carrer Montserrat. Com ja és habitual el diumenge també hi haurà l’Espai de jocs LEGO i taller de jocs DJCO a la botiga Tripijocs.

Com a novetat, hi haurà un espai Pinta cares i el taller ‘Fes-te la teva pròpia peixera’ a la carpa de La Botiga del Xavi també al carrer Montserrat.

Som Sant Sadurní presentarà en el marc del Cava Shopping Day el seu projecte medi ambiental i solidari d’aquest 2018. L’entitat en col·laboració amb la Fundació Mas Albornà ha creat bosses per anar a comprar fetes a partir de lones reciclades utilitzades en les seves campanyes comercials dels últims anys. D’aquesta manera l’entitat dóna una segona vida útil als seus materials publicitaris i els transforma, de la mà de l’atelier de Mas Albornà, en atractives bosses per anar a comprar. Les bosses, de les quals hi ha unitats limitades, es posaran a la venda a la carpa que Mas Albornà i Som Sant Sadurní tindran al carrer Montserrat durant el diumenge dia 7 d’octubre, i els seus beneficis es destinaran a projectes de la fundació penedesenca.

Però Cava Shoppingay és també sinònim de música al carrer i novament comptarem amb els duets musicals de jazz de les formacions Pep Rius duet; Merighi-Menrath duo amb Pedro Merighi i Henry Menrath al matí, i A Jazz Duet amb Albert Caire i Joan Ramon Vega a la tarda. Els dues musicals amenitzaran les carpes comercials ubicades al carrer Montserrat.

Com ja és habitual l’entitat en col·laboració amb entitats del municipi organitza activitats paral·leles a la plaça de l’Ajuntament per amenitzar l’eix comercial durant la jornada del diumenge. Enguany hi ha novetats al matí, moment en que el CE Noia Freixenet muntarà un Circuit amb patins adreçat a la canalla per tal de promoure l’esport del hockey, amb tanta tradició a Sant Sadurní d’Anoia.

Ja a la tarda tindrem el clàssic concert de combo i laboratoris de Combo a càrrec dels alumnes i professors de l’Escola de música de la vila. Finalitzat el concert donarem pas a presentar el projecte de la Bossa solidària en benefici de Mas Albornà de la mà d’ambdues entitats i acabarem amb el sorteig de La Botiga del Xavi i Tripibikes.

Som Sant Sadurní muntarà paral·lelament al llarg de tot el cap de setmana la tradicional mostra d’artesania que enguany arriba a la seva dinovena edició. La mostra consolida la seva ubicació a la Rambla Generalitat, entre els carrers Barcelona i Tarragona, des de divendres tarda, dissabte i diumenge tot el dia. Una cinquantena de paradistes ocuparan la rambla amb un ampli ventall de productes artesans i creacions úniques en ceràmica, tèxtil, argent, bronze, pell, fusta, pissarra, fil ferro, sabons i espelmes naturals, etc. Algunes parades ofereixen la possibilitat de fer un taller per aprendre com fer peces de ceràmica, bijuteria, dibuix, patchwork, ambientadors amb Lavanda i com a novetat nou taller de reciclatge tèxtil creatiu i de creació literària. Els tallers es faran dissabte i diumenge d’11 a 13h i de 16 a 18h.

La mostra d’artesania es complementarà com ja és habitual amb algunes atraccions infantils i un carrussel artesanal a la mateixa rambla. Els clients amb la Targeta Client de Som Sant Sadurní tindran un 2×1 presentant la targeta client a les atraccions infantils Utrilla.

Aquells que s’adrecin a la parada Ramon Artigas de la mostra d’artesans tindran l’opció d’endur-se de record la seva  copa del Cavatast gravada amb el seu nom per només 1€eur.

xhampster