3 desembre 2022

En marxa la 2a fase del projecte Estic lliure. Ocupa'm

exit-ocupam

 

Joan Carles Martín, president de Som Sant Sadurní i Josep Subirana, com a regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament van presentar la segona fase del projecte ‘Estic lliure, ocupa’m’, projecte per al foment de l’ocupació de locals buits a Sant Sadurní d’Anoia, engegat fa ara un any també per Barris amb el suport de la Diputació de Barcelona.

‘Estic lliure. Ocupa’m’ va sorgir de la necessitat de reduir la discontinuïtat de l’eix comercial, augmentant l’atractivitat i oferta del centre, afavorint l’ocupació de locals buits de llarga durada. Actualment en l’eix comercial de vianants que va del carrer Raval al carrer Hospital incloent la plaçade l’Ajuntament i el carrer Montserrat i plaça Homenatge a la Vellesa hi ha un 20% de locals buits.

Des de l’entitat es fa una valoració dels locals actualment en desús susceptibles d’habilitar aparadors temporals i atractius per ocupació rotativa de comerciants i empreses que desitgin ampliar la visibilitat de la seva marca, producte o negoci en un local al centre de l’eix comercial de la vila.  Els aparadors de locals actualment en desús es donen a conèixer com espais disponibles per a la seva venda o lloguer a fi d’augmentar les seves possibilitats de comercialització. En el projecte i col·laboren representants d’Apis, propietaris de locals i comerciants, professionals arquitectes i interioristes i representants de l’associació Som Sant Sadurní i l’Ajuntament.

La primera fase del projecte es va dur a terme com a prova pilot en el local situat al carrer Doctor Escaiola, 12, un local que mai havia estat ocupat i que donava molt mala imatge en ple eix comercial de la vila. Durant aquest temps el local ha acollit un total d’ 11 aparadors promocionals rotatius per part de 9 empreses diferents: Ferreteria Robert Cardús, La Botiga del Xavi, l’Associació festa dela Fil·loxera, Exit, Món del Cava, Cristina Garcia Saràbia, Esports Solà, Òptica Sant Sadurní, Bella Armonia i Baus associats. Aquests establiments han aconseguit augmentar la seva visibilitat, donar-se a conèixer i en molts casos generar vendes directes dels productes exposats a l’aparador promocional rotatiu.

Actualment el primer local ja està aparaulat amb un llogater i l’entitat ha decidit continuar el projecte i ampliar la intervenció en dos locals més, ambdós molt cèntrics i buits des de fa molt de temps. En aquesta segona fase els locals adherits al projecte són, el local situat a la plaça de l’Ajuntament núm. 8 (antiga loteria) i gestionat per Vilomara associats i, el local situat al carrer Doctor Escaiola núm. 18 (antiga drogueria Tugas) gestionat per Finques Raval.

Cristina Garcia Saràbia i Exit són les primeres botigues en fer l’aparador promocional rotatiu donat que ja tenien la reserva per l’anterior local els mesos de maig i juny. Les empreses interessades en ocupar temporalment aquests espais per mensualitats, hauran de fer la reserva de l’espai per escrit mitjançant el formulari de sol•licitud i fer-lo arribar a info@somsantsadurni.com.

cgs-ocupam

L’entitat compta amb el suport professional de l’empresa M2 Studio per garantir un assessorament bàsic en la concepció i resolució dels aparadors i garanteix en tot moment la neteja i bon ús dels espais.

Per ampliar la informació sobre les condicions d’ús cal posar-se en contacte amb l’entitat al 93 891 09  96, o bé dirigir-se al carrer Montserrat, 16.

xhampster