3 octubre 2022

Recaredo acull el comerç de Sant Sadurní en la celebració dels 15 Anys de la Targeta Client

Bossa 15 aniversari

Som Sant Sadurní celebra durant aquest mes de setembre la posada en funcionament ara fa 15 Anys de la Targeta Client que fidelitza el Comerç de proximitat de la vila adherit a l’entitat comercial.

Recaredo va acollir ahir dilluns dia 5 de setembre a més d’una cinquantena de persones i a representants de 29 empreses locals, units per celebrar el 15è aniversari de la targeta client. Josep Mata, en nom de Recaredo, va donar el tret de sortida a l’acte que va estar presidit per Joan Carles Martín com a secretari de l’entitat, i que va comptar amb la presència de la regidora de Comerç i Turisme, la Sra .Eva Cruces, encarregada de fer la cloenda de l’acte.

image_7

Susana Duaso, gerent de l’entitat, va ser l’encarregada de presentar el sistema de fidelització amb algunes dades significatives, i explicar les accions per aquest 2022 que s’emmarquen en els 15 Anys de la targeta client.

El projecte de fidelització encetat el 2007 ha esdevingut un projecte exitós en el temps que ha assolit el repte de conservar els clients i reduir, de manera significativa, les fuites de compradors a altres municipis veïns. Amb la Targeta Client els establiments adherits premien les compres de la seva clientela de forma directa amb el retorn de l1% de limport de la compra, i alhora els clients entren de forma directa en els sortejos que l’entitat realitza al llarg de tot l’any. Aquest sistema de fidelització suposa un atractiu addicional a la compra, la qual cosa dóna un valor afegit als 45 establiments que actualment l’ofereixen als seus clients, empreses de comerç i serveis, que units, juntament amb altres estratègies, assoleixen una revitalització del teixit econòmic de la vila.

Quan l’entitat, aleshores Unió de Botiguers de Sant Sadurní d’Anoia, va apostar per aquesta eina de fidelització col·lectiva, hi havia molt poques referències en el mercat. L’aposta per un sistema en el que el premi que rebia el client d’una botiga se’l podia gastar en qualsevol dels establiments adherits a la targeta, enlloc d’haver-ho de gastar exclusivament en el comerç que li estava donant el premi, va ser aleshores una iniciativa molt novedosa. Des de l’entitat comercial es va apostar per una fórmula que feia pinya i generava solidaritat entre els diferents establiments. Des del 2015 la targeta client local del Som Sant Sadurní funciona amb la plataforma Moneder i s’ha consolidat com un dels sistemes de referència en l’àmbit català, pel que fa a la revitalització del comerç local. Des del seu inici el projecte ha estat la punta de llança de l’entitat i ha rebut el suport institucional per part de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat.

La tarja dels botiguers com la coneix molta gent del poble arriba amb un bon estat de salut als seus 15 Anys, ho constaten els més de 5.600 usuaris que l’han fet servir en el darrer any. Les xifres ens diuen que una tercera part dels habitants de Sant Sadurní majors d’edats utilitzen la Targeta Client en les seves compres quotidianes, i en el cas de les dones, el percentatge s’eleva fins al 60 per cent. Aquest col·lectiu d’usuaris actius ha superat, en el seu conjunt, les 85.000 accions de compra durant l’últim any, i això vol dir una mitjana de 1.800 compres bonificades a cada establiment associat. El volum de negoci l’últim any ha estat superior als 2,8 milions d’euros, amb una mitjana de negoci per establiment i any que ronda els 63.000 euros.

Després d’aquesta experiència de 15 anys es constata que la Targeta Client fa augmentar les vendes als establiments adherits, facilita la captació de nous clients de Sant Sadurní i la seva àrea d’influència i, tanmateix, genera un actiu circulant de diners en forma de gratificacions al client, que reverteix de manera cíclica en el comerç local. Aquest sistema de fidelització també permet disposar d’una base de dades dels clients que, adequadament analitzat, permet optimitzar l’estratègia comercial dels negocis.

Amb la Targeta Client de Som Sant Sadurní tothom hi guanya. D’una banda s’enforteix leconomia del municipi amb l’increment i fidelització d’uns clients que tendeixen a comprar més en aquells establiments on es pot fer servir la tarja, estimulats per les gratificacions, només el 2021 els establiments del Som Sant Sadurní van gratificar els seus clients amb 28 mil euros en el seu conjunt, també millora el benefici dels negocis amb un major coneixement dels seus clients, amb qui poden connectar a través de l’aplicació, comunicant les seves promocions i personalitzant-les, tot plegat en només uns segons, i els clients, que són els destinataris de la targeta, disposen de lapp gratuïta Sant Sa Comerç i una intranet web on poden consultar i rebre promocions, accedir al llistat de comerços adherits, consultar les gratificacions que porten acumulades i participar en els sortejos.

En un segon bloc, Duaso va explicar les accions que s’emmarquen dins l’any del 15è aniversari de la targeta, el mes de l’aniversari de la targeta i la jornada en que celebrem la posada en marxa del sistema de fidelització ara fa 15 Anys. El dissenyador local, Jesús Fariñas, va se l’encarregat de crear la marca dels 15 Anys de la Targeta client, marca que es pot veure en diferents punts neuràlgics de la vila durant tot l’any, i que comunica els sortejos el dia 15 de cada mes de 10 targetes regal de 15 euros, des del mes de febrer i fins el mes de novembre. Les compres que es facin aquest mes de setembre entraran en el sorteig especial del mes de l’aniversari el proper 30 de setembre en que sortegem 3 lots de 15 regals cadascun gràcies als establiments que tenen la targeta client. Sota el lema “Ho celebrem plegats?”, l’entitat ha encarregat a Adolfo fotògraf la producció del vídeo dels 15 Anys, un vídeo en el que han col·laborat un total de 48 famílies, i que es pot veure des del passat 1 de setembre a les xarxes i canals de l’entitat i els aparadors temàtics ubicats al carrer Dr. Escaiola i oficina del Som Sant Sadurní. La jornada de celebració del 14 de setembre serà el gran dia en que els clients podran aconseguir la joia d’autor dissenyada i produïda per la joiera local Cristina Garcia Saràbia. Els clients que comprin el dia 14 de setembre amb la targeta client i un mínim de compra de 15 euros podran aconseguir en exclusiva la joia commemorativa dels 15 Anys, de la que s’ha fet una tirada de 300 joies numerades i que només es podran aconseguir aquest dia.

image_55

La mateixa autora de la joia va ser l’encarrega durant l’acte de presentar la joia dels 15 Anys de la targeta client. Garcia va explicar com va acceptar amb molta il·lusió l’encàrrec, convençuda que la tarja és el millor regal que els comerços poden fer als seus clients. Per a ella la tarja representa la unió de les botigues de Sant Sadurní sota un mateix cel obert i anima els establiment que encara no la tenen a sumar-s’hi. Per a les persones que portin la joia representarà l’estima que senten cap al seu poble i els comerços que li donen identitat.: “m’agradaria que se’n sentissin orgullosos, que valoressin el fet de poder comprar al poble, perquè és una manera de fer pinya i, per tant, de fer poble”. Garcia explica que amb els dos volums que té la polsera ha volgut representar els clients i els botiguers, units pel topazi blau pedra que representa la fidelització i la unió entre les dues parts: “tots som imprescindibles i ens necessitem mútuament”.

Un cop presentada la joia, i després de la cloenda de l’acte per part de la regidora que va lloar la tasca feta per l’entitat i l’èxit del projecte de fidelització en els seus 15 Anys de recorregut, es va obsequiar els establiments amb una joia com agraïment al seu compromís i fidelitat i part esencial d’aquest binomi que representa la joia. La vetllada va cloure amb una fotografia de familia i un petit pica pica acompanyat d’una copa de Corpinnat gentilesa de Recaredo.

image_2 (3)

Més info a Som Sant Sadurní:

Tls. 93891 09 96 – 699 14 90 70

info@somsantsadurni.com –  @somsantsadurni

Enllaç al vídeo dels 15 Anys:

https://www.youtube.com/watch?v=OrBQLvm2OfA

xhampster