19 octubre 2021

Mas Albornà i Som Sant Sadurní creen sinèrgies socials amb el projecte “Bossa solidària”

Per primera vegada, l’associació empresarial i l’organització social col·laboren en una iniciativa conjunta i de retorn social

L’associació empresarial dóna a la fundació 570 euros destinats a la seva llar-residència

Els diners provenen de la venda de bosses reciclades confeccionades a mà  per Mas Albornà

La propera col·laboració tindrà lloc en el marc de la campanya de Nadal

cof

Avui ha tingut lloc a les instal·lacions de Mas Albornà l’acte de lliurament del xec per valor de 570 euros per part de Som Sant Sadurní a la Fundació Mas Albornà. L’import correspon a la venda de 57 bosses solidàries confeccionades a mà a l’Atelier de confecció i serigrafia de Mas Albornà a partir de material reciclat provinent de lones publicitàries. L’acte ha estat protagonitzat pels dos presidents de les organitzacions,  Joan Carles Martín (Som Sant Sadurní) i Martí Solé (Mas Albornà) els quals han escenificat el lliurament simbòlic del xec.

L’import de la donació es destinarà a la llar-residència de Mas Albornà per a l’adquisició de roba de llit i altres paraments de la llar.

Aquest acte de lliurament fa visible la sinèrgia entre les dues organitzacions, la qual va començar fa uns mesos amb la posada en marxa del projecte “bossa solidària” el qual va culminar amb la venda de les bosses a l’estand de Som Sant Sadurní en el marc de la celebració del Cava Shopping Day durant el Cavatast. Amb aquest projecte les dues organitzacions van veure una possibilitat de col·laboració beneficiosa per ambdues parts, la qual, a més, aporta un valor social . D’una banda, al teixit comercial de Sant Sadurní, al disposar de bosses originals i duradores per a facilitar les compres; i de l’altra, al col·lectiu de Mas Albornà, no només pel fet de destinar l’import a la millora de la llar-residència sinó perquè les bosses han estat confeccionades a mà i, per tant, han creat ocupació i  visibilitat.   I sense oblidar el vessant mediambiental, al ser bosses que reutilitzen un material que havia quedat obsolet. En definitiva, es tracta d’un projecte triplement beneficiós.

cof

Gràcies a la bona experiència de col·laboració comuna, ambdues entitats pretenen mantenir el vincle creat i continuar teixint complicitats en un futur. Fruit d’aquesta voluntat, ja s’ha posat en marxa la segona col·laboració, la qual serà visible en el marc de la campanya de Nadal.

Es tracta de la serigrafia de 500 bosses de roba feta també a l’Atelier de Mas Albornà. Les bosses són de quatre colors diferents (lila, verd, groc i turquesa) amb quatre dels conceptes que defineixen Som Sant Sadurní i s’escauen en època de Nadal: Somriure, Vida, Il·lusió i Sorpresa. Aquestes bosses segueixen la nova línia gràfica de les bosses corporatives de Som Sant Sadurní i es distribuiran entre els comerços associats.

 

QUI SOM

La Unió de Botiguers de Sant Sadurní d’Anoia és una associació sense ànim de lucre amb 34 anys de trajectòria, que ha madurat i ha esdevingut SOM SANT SADURNÍ amb la intenció de fer una gestió amb accions públiques i privades dirigides a millorar la qualitat i el nivell de competitivitat, ampliar l’oferta del municipi, amb la finalitat de posicionar el COMERÇ, la INDÚSTRIA i els SERVEIS.

La Fundació Mas Albornà és una organització sense ànim de lucre dedicada des de fa 50 anys a la creació d’oportunitats, tant d’inserció social com laboral, a les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió social a l’Alt Penedès.

xhampster