13 juliol 2020

La XIV Mostra Comercial i d’Artesania va potenciar el producte artesà i les activitats per la canalla

Vista artesans

Som Sant Sadurní va celebrar durant el cap de setmana del 4 al 6 d’octubre / 13 la XIV Mostra Comercial i d’Artesania. El mal temps i la pluja de divendres va fer que la mostra hagués de tancar al públic, però el bon temps i la gran quantitat de públic assistent durant dissabte i diumenge van refermar la mostra de Som Sant Sadurní com una bona plaça per artesans i com a complement indispensable per al públic familiar de la mostra de caves i gastronomia, el Cavatast.

Des de Som Sant Sadurní enguany s’ha fet un esforç important per vetllar pel producte artesà de forma que la mostra va guanyar en qualitat de producte i en imatge. Els productes estrella de la mostra van ser l’Ecocarrussel medieval infantil que no va parar de pedalar durant tota la fira i, la parada de vidres Artigas on no van parar les copes que els visitants duien com a record del Cavatast. A més, aquest any es va incrementar el número de tallers infantils on petits i grans podien aprendre a fer ceràmica, trapillo, joies, etc.

En total la mostra va comptar amb més de cinquanta parades entre artesans i botigues del municipi que no van voler perdre l’oportunitat de promocionar el seu producte a potencials clients de Sant Sadurní i de la comarca a més d’aquells provinents bàsicament de la província de Barcelona. Durant el dissabte matí des de la mostra Ràdio Sant Sadurní en col·laboració amb Penedès Fm van fer programació en directe des de la plaça com a punt neuràlgic informatiu de tots els actes.

Durant tota la fira va estar muntat un photocall d’Eco Vidre, i com a novetats, enguany els més petits van gaudir una bona estona amb Kids&Us i amb la Pallassa Lilina, els més grans van gaudir amb la veu i la guitarra del grup Jazzul durant la presentació del seu nou disc Natural i els sadurninencs i sadurninenques van celebrar una cloenda entranyable amb el grup d’havaneres Barca de Mitjana.

Els clàssics de la mostra com l’espai de jocs Lego gràcies a la col·laboració de Tripijocs va incorporar novament els espais Modulmax i Djecó i, van tornar el taller de plastilina Jumping Clay i les atraccions infantils Utrilla, tallers de dibuix i finalment l’animació de les alumnes i monitores de l’Escola de Dansa Estem per tu que amb els seus balls van omplir la plaça de gom a gom.

Les vendes tot i la cojuntura actual i les pèrdues de divendres han estat bones i la satisfacció de paradistes i visitants augmenta any rere any. Novament les ampolles de cava gegants de Som Sant Sadurní van ser les protagonistes dinamitzant la mostra i el Cavatast i traient més d’una rialla als centenars de persones que es van voler fotografiar amb elles.

xhampster