3 octubre 2022

Som Sant Sadurní consolida el Concurs d’Aparadors, el Cava Shopping Day i la Mostra d’Artesans

Coincidint amb els actes del Cavatast i la Setmana del Cava, .

El passat dijous començaven els actes amb el lliurament de premis del Concurs d’Aparadors de la 35a Setmana del Cava, concurs organitzat en col·laboració de Som Sant Sadurní i la Confraria i el suport de l’Ajuntament de la Vila. La seu de la Confraria va acollir l’acte de lliurament en què Ferreteria Robert Cardús va rebre el premi a l’aparador més artístic, l’aparador rotatiu de Món del Cava, va rebre els premis a l’aparador que millor integra els component de la vinya i el cava i el què millor utilitza el merxandatge comercial i el premi a l’aparador més popular va ser per Llibreria Jepi. Tots els premiats van rebre un trofeu i una targeta regal amb 50€. L’Òptica Sant Sadurní va rebre el premi especial M2 valorat per la professional Maria Esteban de l’empresa sadurninenca M2 Studio, i guanyava l’oportunitat d’utilitzar l’aparador rotatiu del local buit situat al carrer Dr. Escaiola en el marc del projecte Estic lliure. Ocupa’m. En total es van comptabilitzar 105 vots que van entrar en el sorteig d’una caixa de cava de la Confraria, i la Fina Blanco va ser l’afortunada que va recollir aquest premi. El president de Som Sant Sadurní, Joan Carles Martín Ramos, va anunciar com a novetat per al proper any, el sorteig d’una escapada entre tots els participants, a més del trofeu en agraïment que ja tenen tots els concursants, i la iniciativa va tenir molt bona acollida. S’espera així engrescar els establiments a concursar.

A partir de divendres a la tarda i fins diumenge l’entitat va organitzar un any més la Mostra d’artesans que arribava a la seva 17a edició. Enguany la mostra va retornar a la part alta de la Rambla Generalitat, canvi que ha tingut molt bona acollida entre els paradistes que han vist incrementar considerablement el flux de visitant i de vendes en el còmput general dels 3 dies de fira. Els vidriers Ramon Artigas van morir d’èxit amb el marcatge de la copa amb el nom i Cavatast 2016 com a record de molts visitants. L’Eco carrusel, les atraccions infantils Utrilla on feien un 2×1 amb la targeta client i els tallers artesanals van ser un bon reclam per als més petits.

Diumenge 9 d’octubre, coincidint amb el dia d’obertura comercial autoritzada a nivell local, va tenir lloc el 3r Cava Shopping Day, botigues al carrer al llarg del carrer Raval amenitzades per 3 duets musicals i les actuacions a la plaça de l’Ajuntament. Les parades van obrir d’11 a 20h i van ajudar a dinamitzar l’eix comercial de la vila durant tot el dia, si bé és cert que el flux de visitants ha estat inferior pel canvi d’ubicació del Cavatast i la Mostra d’Artesans, que no facilitava la connexió amb aquests aquest espai. El temps no va acompanyar gaire, tot i així, es van poder dur a terme tots els actes previstos a la plaça de l’Ajuntament, amb una afluència de públic important sobretot a la tarda amb les actuacions de l’Escola de Música i Cascavells.

Compra, participa i entra en el sorteig de 300€, acció de fidelització vinculada al taller de compra responsable vinculat al reciclatge organitzat entre Medi Ambient i Som Sant Sadurní va aconseguir recollir un total de 223 butlletes a la carpa que Medi Ambient va tenir tot el dia a la plaça de l’Ajuntament. Amb aquesta acció les compres del mateix dia tant a la zona dels artesans com botigues locals del Cava Shopping entraven en el sorteig de 3 targetes de 100€. Les 3 persones guanyadores han estat Sandra Oms Mulero i Carmen Pou Ponce, veïnes de Sant Sadurní, i Montserrat Coll de Mollet del Vallès. Més del 90% de les butlletes recollides eren de persones de Sant Sadurní d’Anoia.

La Grossa de Cap d’Any va fer una visita a l’espai de la mostra d’artesans dissabte a la tarda traient rialles a grans i petits que es volien fer fotografies amb ella, i el mateix va passar amb les ampolles de cava gegants de Som Sant Sadurní que un any més van recorrer els carrers de la vila promovent els actes de Som Sant Sadurní el diumenge.

xhampster