1 desembre 2021

El SOM i l'Ajuntament reparteixen Kits bàsics de prevenció als establiments locals

Coincidint amb la primera setmana de reobertura dels establiments comercials i de serveis del municipi, ara ja sense necessitat de cita prèvia, Som Sant Sadurní i l’Ajuntament de la vila han distribuit un Kit bàsic de desinfecció a 400 establiments comercials i de serveis de la vila.
Aquesta és una de les accions conjuntes que entitat i Ajuntament han treballat per acompanyar el sector en la reobertura amb l’objectiu de facilitar-los l’adopció de les mesures de seguretat i protecció sanitàries El material distribuït inclou 5 mascaretes de doble protecció FFP2 de 4 capes amb filtre antivíric pel personal i una ampolla d’un litre de gel hidroalcohòlic desinfectant per facilitar la neteja de mans per part dels clients a l’entrada dels establiments. La inversió del Kit bàsic de prevenció per a un total de 400 establiments ha estat de 10.000€ per part de l’Ajuntament. Per facilitar l’accés al Kit bàsic de prevenció de manera fàcil i ràpida per part de tots els establiments de la vila, socis i no socis de l’entitat comercial, l’entitat ha gestionat la compra conjunta del material i avançat la despesa. 
20200521_141112
Des de l’entitat s’ha repartit el Kit bàsic de protecció a tots els establiments adherits, un total de 92 establiments de la vila, a qui a més també se’ls ha facilitat senyalització corporativa per col·locar als locals i, que consta de cartell informatiu als clients amb les mesures preventives necessàries i senyalització de terra per recordar el distanciament necessari dins el local.
Complementàriament, des de l’entitat es facilita a les empreses adherides elements de protecció que poden adquirir a preu de cost molt competitiu per reforçar la seguretat i la higiene dins els establiments. Parlem de pantalles protectores pel personal, mampares de sobretaula per facilitar el distanciament amb el client, mascaretes de tela equivalent FFP2 reutilitzables durant 5 dies, i higienitzant per tot tipus de superfícies i teixits per facilitar la desinfecció.

Per fer la distribució d’aquests kits de desinfecció a comerços i establiments l’entitat s’ha encarregat de repartir directament els kits als establiments adherits i personal del serveis d’Esports ha donat un cop de mà als serveis de Comerç de l’Ajuntament per repartir la resta de Kits als comerços locals.

En una carta conjunta adreçada al teixit comercial i de serveis local, s’expressa la ferma voluntat de l’entitat i de l’Ajuntament de col·laborar i acompanyar tot el sector, alhora que s’agraeix “la capacitat d´adaptació, així com l´esperit de superació” demostrats “després de més de dos mesos en aquesta situació excepcional”.

En el proper ple municipal de maig, l’Ajuntament té previst aprovar un decàleg de mesures de xoc que inclourà un paquet de mesures fiscals per ajudar a comerços i serveis a fer front a la situació excepcional i a les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària del coronavirus COVID-19

xhampster