3 octubre 2022

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf signa conveni de col•laboració amb Som Sant Sadurní

Som Sant Sadurní i el CNL col·laboraran per fomentar l’ús del català en el sector comercial.

 

El president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, ha signat el conveni amb el president de Som Sant Sadurní, Joan Carles Martín. En el convenis, l’associació acorda de col·laborar amb el CNL per fomentar l’ús de la llengua català en el sector, fent actuacions tant externes dirigides als clients dels comerços com internes per als associats.

 

Per als clients

El conveni preveu fer actuacions per promoure que els comerços associats facin servir el català en l’atenció als clients. Una d’aquestes actuacions són els establiments col·laboradors, adherits al Voluntariat per la llengua, que s’identifiquen amb l’adhesiu que duu la imatge del programa. Aquests establiments es comprometen a atendre els clients en català, sempre que sigui possible, pensant sobretot en les persones que no el tenen com a primera llengua. D’aquesta manera, es propicia que es duguin a terme accions tan quotidianes com adquirir productes en els comerços i ser atesos en català amb plena normalitat i es trenca la inèrcia de dirigir-se en castellà sistemàticament a qualsevol client que no sigui catalanoparlant d’origen.

Actualment, a l’Alt Penedès i el Garraf hi ha més de 200 comerços adherits a aquesta xarxa.

 

Per als associats

Pel que fa a les mesures destinades als comerços que formen part de l’associació, el CNL posa al seu abast els serveis tècnics que necessitin perquè puguin dur a terme la seva activitat en català, com, per exemple, l’assessorament en qüestions relacionades amb el català, informació sobre recursos lingüístics o bé cursos o sessions destinats al personal dels comerços.

Per la seva banda, l’associació utilitzarà el català en les seves comunicacions orals i escrites, en la documentació interna i en les activitats públiques que dugui a terme.

 

Setembre de 2016

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

 

Més informació: www.cpnl.cat

xhampster