19 octubre 2021

Comerços associats en Servei fins a nou avís davant l'emergència sanitària del Covid-19

RECOMANACIONS DE MESURES PREVENTIVES EN CONTRA DEL CORONAVIRUS SARS-COV-2 (COVID 19)

Amb motiu de la situació social provocada pel CORONAVIRUS SARS-COV-2 (COVID 19), la Generalitat de Catalunya ha adoptat unes mesures d’obligat compliment en relació als establiments particulars oberts al públic, com són el TANCAMENT de:

Bars, Restaurants, locals Oci, Culturals, Esportius i grans superfícies, llevat que siguin d’abastiment de productes d’higiene, salut i alimentació.

Estem davant una prioritat d’emergència sanitària i el sector comercial hem de saber estar a l’alçada i expressar la nostra solidaritat amb el personal sanitari, en particular, i amb la societat, en general.

En relació al petit comerç local i establiments particulars de serveis al municipi, no afectats per la mesura dictada per la Generalitat, mentre no es dictin noves instruccions o mesures obligatòries per les autoritats competents, Som Sant Sadurní demana la col·laboració dels comerciants en la mostra de civisme i solidaritat amb la prevenció de la malaltia, a més de les mesures obligatòries generals

 

RECOMANA als comerços locals i establiments de serveis:

 

No obrir l’establiment si:

- En el cas de que el nostre producte no és d’alimentació, higiene, salut o de primera necessitat i si no es tracta de productes peribles. Equipament a la persona, a la llar, sabateries, mascotes, llibreries, ferreteries etc..

- SI el servei facilita i és de contacte físic o una proximitat excessiva amb el client com perruqueries, estètiques, tatuatges, etc..

- Oferir venda o servei domiciliari o atenció telefònica i transport a domicili, extremant mesures higièniques i desinfectant els productes enviats.

 

IMPORTANT En cas de ser comerç de productes d’alimentació, higiene, salut i estar obert.

- Mantenir un gestor de cues i acumular el menor número de clients a l’establiment, fen respectar les distancies de seguretat entre clients, 1,5m/2m.

- Instal·lar dispensadors de productes antisèptics o líquids desinfectants adients.

- Prioritzar el pagament amb la targeta desinfectant els terminals de pagament (teclat numèric del pin) després de cada pagament augmentar la freqüència d’ús dels productes antisèptics ens els casos de cobrament en efectiu.

- Procurar que els clients no manipulin o manipulin el mínim possible o estiguin en contacte amb els productes de venda.

- Establir una zona de seguretat o protecció d’1’5 a 2 metres amb el client.

- Utilització de guants i Disposar de mascaretes de protecció per a aquells casos de necessitat.

 

Descarregar-se en pdf els establiments del Som Sant Sadurní en servei fins a nou avís. (versió de dilluns 11 de maig).

 

Hem de fer tot el possible per evitar que els nostres establiments siguin focus decontacte i propagació de la malaltia i contribuir activament a la seva contenció per evitar la saturació dels serveis d’emergència.

Gràcies a tots i totes per la vostra comprensió i col·laboració.

#joemquedoacasa

 

Som Sant Sadurní

xhampster