21 gener 2022

Clou el Maig Gastronòmic 2017 amb molt bon gust de boca

IMG-20170610-WA0011

Avui dimarts dia 13 de juny, amb el lliurament dels premis de l’Endevina-la sortejats el passat dijous dia 8, donem per finalitzada la sisena edició del Maig Gastronòmic organitzada per Som Sant Sadurní amb el suport de l’Ajuntament de la vila, el departament de Català i tots els establiments col·laboradors.

L’acció que es du a terme amb l’objectiu de potenciar tots els sectors de la gastronomia local, ha comptat enguany amb 28 col·laboradors directes que han ofert durant el mes de maig els seus productes gastronòmics, menús, delicateses o bé alguna activitat. A més de 50 botigues locals que han col·laborat a l’Endevina-la, joc en català de jeroglífics gastronòmics.

La principal novetat d’aquesta edició ha estat la nova pàgina web del Maig Gastronòmic la qual ha tingut molt bona acollida com a eina de consulta pràctica e intuïtiva de tots els productes que es podien tastar des del 2 de maig fins el 2 de juny, i que ha millorat notablement la informació donada als client alhora que donava més rellevància a tots els establiments col·laboradors.

Aquest any s’han realitzat 3 tipus de sorteigs diferents entre els clients, un parell via xarxes socials i amb la targeta client local.

Els guanyadors han estat: Carme Raich (veïna de Igualada) i Mònica Sayas (veïna de Sant Sadurní) que han aconseguit les dues escapades gastronòmiques pel cap de setmana del 10 i 11 de juny. Al sorteig van entrar 501 persones que van compartir l’esdeveniment del Maig Gastronòmic al facebook de Som Sant Sadurní.  Aquest sorteig ha estat un èxit ja que s’ha superat en un 57% la participació de l’any passat.

Via xarxes socials també s’han sortejat 4 xecs gastronòmics per valor de 100€ cadascun entre els que penjaven alguna fotografia amb l’etiqueta #maiggastronomic2017. Els guanyadors per ordre de sorteig han estat: Edgar Mata, Roser Roca, Lídia Ribas i Salvador Mata.

Amb la targeta client local també s’han sortejat productes gastronòmics i els premis han recaigut per ordre setmanal en Montserrat Romeu Alemany, Mª Dolors Caballé Sabuco, Esther Peralta Cuesta, Ivan Gómez Aragonès i Montserrat Prat Freixas. Aquest any han augmentat un 2% les compres amb la targeta client durant la celebració del Maig Gastronòmic.

Entre el 5 de maig i el 2 de juny els clients podien participar a l’Endevina-la 2017 en 50 establiments locals. En total s’han recollit 645 butlletes als comerços, un 28% més respecte l’activitat de l’any anterior.Isabel Simó Sanahuja és la persona que més jeroglífics gastronòmics ha encertat, un total de 39 de 50 possibles, i s’ha endut una targeta regal de 50€. Margarita Gana Osta s’ha endut el premi de 30€ sortejat entre totes les butlletes encertades.

guanyadores_endevina-la17

Durant el Maig Gastronòmic el facebook de @somsantsadurniha guanyat un total de 158 seguidors  i l’abast total de la pàgina ha estat de 55.356 persones i un total de 210.411 visualitzacions dels continguts publicats durant tot el mes.

L’entitat ha apostat per fer un reforç de promoció en xarxes socials per arribar al públic objectiu del Baix Llobregat nord, Garraf i Vallès occidental, a més d’anuncis de premsa a la Fura, el Cargol i EL 3 de vuit, i falques de radio a 40 principals i Ser Penedès i entrevistes a Radio Vilafranca per la zona del Penedès.

Les vendes de menús i delicateses han estat molt similars a l’any anterior. 

xhampster