20 juliol 2018

158 inscrits i 21 premis repartits durant la Jornada de la Mobilitat el passat diumenge

Toni Sisternas, regidor de Medi Ambient i Joan Carles Martín, president de Som Sant Sadurní, van repartir els premis de la Jornada de la Mobilitat del passat diumenge, acompanyats per Josep Maria Ribas i Ferrer, 1er tinent d’alcalde de Sant Sadurní.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016 que duia per eslògan ‘Mobilitat intel·ligent, economia potent’, la regidoria de Medi Ambient i l’entitat SOM Sant Sadurní amb el suport de la Regidoria de Benestar Social, Igualtat, Salut, Educació i Consum, van celebrar un any més la Jornada de la Mobilitat, amb un circuit Vial i rutes Saludables per la Capital del Cava. La jornada celebrada el passat diumenge 18 de setembre va coincidir amb la cursa de l’Open Natura a fi i efecte de generar complicitats entre ambdues activitats.

A partir de les 10 del matí els participants a les rutes van iniciar el seu recorregut des de l’aparcament del Centre amb la col·laboració d’entitats de la vila com Trekking Sant Sadurní i Sansa Sua…tot. I a partir de les 11h a la pista del Centre es van fer torns de master class de diferents disciplines esportives amb la col·laboració de Banjara, Cascavells, Equip 4 i Estem per tu. Durant tot el matí també es podia fer el circuit Vial, circuit que podien fer amb bicicleta, tàndem, i cadires de rodes, cedides per l’escola Jacint Verdaguer, per acostar-se a les persones amb mobilitat reduïda, o pujar al tobogan inflable i fer el taller de manualitat ‘pinta la teva bicicleta’.

L’acte va comptar també amb la presència d’establiments comercials com Esports Solà, Tot Sport, Tallers Domingo i la Botiga del Xavi, que a més de tenir presència amb una carpa de venda de productes van oferir regals per sortejar entre els participants a les activitats. Arrels també va col·laborar oferint fruita i aigua als participants a l’arribada.

Una de les novetats d’aquesta edició va ser la ‘Cinta solidària’, gentilesa de Tallers Domingo, que acumulava quilòmetres i els convertia en diners que Som Sant Sadurní donarà a les entitats Tots Som Un i Qui té a qui, ambdues col·laboradores de la jornada de la Mobilitat. En total es van acumular 96 quilòmetres gràcies a la col·laboració de grans i petits que van córrer a la cinta per aquesta bona causa.

A partir de les 13h30, el regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas i, el president de Som Sant Sadurní, Joan Carles Martín, van fer els parlaments agraint la participació dels assistents i la necessitat de promoure una mobilitat més sostenible i saludable per a tothom. Acompanyats en aquesta ocasió per Josep Maria Ribas i Ferrer, 1er tinent d’alcalde, van procedir al sorteig entre tots els participants de dues bicicletes, material esportiu, menús a Cal Joan Marina, Cal Blay Vinticinc i una garlanda de Pastisseria Carafí. En total 21 persones es van endur algun premi, a més de la bossa de la Setmana de la Mobilitat que es va repartir entre tots els participants.

També es van repartir les bicicletes sortejades en el marc de la campanya ‘A la vila en bicicleta 2016’ entre les 4123 compres fetes amb la targeta client de l’1 al 15 de setembre, sortejades el dia 16.